Gezondheidstatus weer bevestigd

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Onze kudde is (uiteraard) scrapie en zwoeger gecertificeerd. In de afgelopen week ontving ik de uitslag van het reguliere bewakingsonderzoek voor zwoeger, waarmee werd bevestigd dat we die status behouden. Alle getapte dieren waren “zwoeger onverdacht”. Van de geïmporteerde dieren dient ook nog een her-test plaats te vinden van de scrapie genotypering. Dat komt omdat (om mij onverklaarbare reden) de GD de Engelse testuitslagen niet erkent. Onbegrijpelijk want de test is wel door de EG goedgekeurd om dieren te mogen exporteren. Hoe zo, één Europa? Maar goed, het zal dus niet verbazen dat alle import diere genotype arr-arr hebben.

Tenslotte zijn alle import dieren voor de tweede maal getest op Cl en ook daarvan was de uitslag prima. alles vrij van Cl. De rest van de kudde was al eerder getest en ook daar bij werden geen CL-antistoffen aangetoond.

We zijn dus weer “op orde”.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

2 Comments to Gezondheidstatus weer bevestigd

  1. gerard schreef:

    Fijn dat alles weer op orde is Patrick.
    Voor dat dubbele testen, vanwege het niet erkennen van EG goedgekeurde testen, dit zou eens moeten worden aangekaart door het stamboek, met eventueel ook de andere stamboeken, de platforms en of met behulp van LTO.

  2. Flockmaster schreef:

    Gerard, ben het van harte met je eens. Maar misschien gebeurt er al wat nu de GD concurrentie gaat krijgen van NFSO.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.