LNV zorgt voor vaccinatie blauwtong

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Persbericht | 25-01-2008

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft zes miljoen blauwtongvaccins besteld bij de Brabantse farmaceut Intervet. Zij besloot hiertoe na een Europese aanbestedingsprocedure. De Europese Commissie heeft toegezegd voor de vaccinatie tegen blauwtong mee te betalen.

Brussel vergoedt honderd procent van de vaccinkosten en vijftig procent van de toedieningskosten. Hiervoor wordt nog wel een maximumbedrag vastgesteld. Ook is nog niet precies duidelijk welke kosten onder de post toedieningskosten vallen. De kans bestaat dat de Europese Commissie uiteindelijk wel honderd procent van de vaccinkosten voor haar rekening neemt, maar dat de bijdrage van Brussel aan de toedieningskosten minder dan vijftig procent bedraagt.

De bestelling van zes miljoen vaccins wordt in delen geleverd. De eerste miljoen doses blauwtongvaccin worden in mei geleverd, vervolgens worden in juni nogmaals een miljoen doses geleverd. De overige vier miljoen doses worden voor 1 augustus geleverd. Zo mogelijk levert het bedrijf eerder. Vanaf half mei kunnen houders van dieren die bevattelijk zijn voor blauwtong hun dieren laten vaccineren.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.