Sale starts…. Specop Suffolks straks op reis? Europe here they come!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

In de afgelopen weken heb ik veel belangstelling gehad voor de schapen.800px-Flag_of_Hungary Heel wat mensen willen al een fokram voor komend seizoen vastleggen 370px-Flag_of_Denmarkof hun belangstelling uitspreken voor vrouwelijk fokmateriaal.

Opvallend veel belangstelling is er uit het buitenland. Zoals ik al eerder schreef hebben we eind 2009 een paar schapen naar Denemarken verkocht. Ze hebben daar allemaal keurig hun lammeren ter wereld gebracht. Ik begreep dat ze ook in Denemarken nu heel serieus bezig zijn met de index-fokkerij.

Eind vorig jaar was er al serieuze belangstelling uit Hongarije. Ik ben benieuwd of ze het transport kunnen regelen want dat is vooral het probleem.750px-Flag_of_Spain

In maart komen een paar Duitsers en een delegatie uit Spanje op bezoek. De Spanjaarden zijn op zoek naar 15 ooien en een ram. Ook een Italiaanse collega fokker was op zoek naar rammen met 800px-Flag_of_Germanyeen hoge index en wil er wel 2 hebben.

Dit lijkt allemaal al heel wat maar van Yvette van Koelen begreep ik dat zij nu doende is een transport naar Iran! voor te bereiden. De schapen gaan dan (uiteraard) met het vliegtuig!

Maar niet te vroeg gejuigd, eerst moeten de lammeren nog maar goed groot worden en dat blijft een hele kunst. Door de kou toch wat probleempjes in de stal. Twee ooien lichte uierontsteking. Een paar lammeren met zere bekjes, bevroren leidingen etc. En dan nog maar afwachten of de belangstelling zich ook wel vertaalt in kopers…

De 800px-Flag_of_Hungaryprijs is overigens niet echt een probleem. In het buitenland liggen de prijzen veel hoger en is men ook gewoon reëel in de kosten van het fokken van een goed schaap dat met alle papieren, gezondheidstatus en overige toeters en bellen wordt afgeleverd.  Niet van die flauwe grappen van sufferds die op het 800px-Flag_of_Iranantwoord dat je voor een goede ram toch echt 200 euro vraagt, reageren  ‘dan krijg ik er zeker twee hè?’. Nee, dan die Duitser die 450 “Billig” noemde. Maar ik hou me gewoon aan mijn gematigd prijssysteem. Ik wil dat dit jaar wat meer vorm geven zodat iedereen in een prijscategorie kan vinden wat bij zijn/haar portemonnee past. Dit systeem leerde ik in Engeland dit jaar. Maar daar schrijf ik nog over in een volgend bericht.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.