Specop Suffolks op de Golfbaan

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

schapenooghduyneAfgelopen zomer verkocht ik een aantal ooien aan een Golfclub in Noord Holland, bij toeval las ik in de krant dat het ze heel goed gaat!

Julianadorp – De Engelse Suffolk Schapen op Ooghduyne hebben de laatste tijd niets te klagen over belangstelling. Sinds bekend werd dat de golfclub de dieren heeft ingezet om het gras mooi kort te houden, zijn al vele vertegenwoordigers van andere golfbanen in het land naar Julianadorp gekomen om deze milieuvriendelijke onderhoudsmethode met eigen ogen te bekijken.

De interesse in dit natuurlijk baanbeheer is groot en ook bij de leden van de club zelf schijnt er belangstelling te zijn voor een schaapje. “Even wachten, want dan zal er toch eerst een ram op visite moeten komen”, laat Bert Visser van Ooghduyne weten. De schapen moesten zich afgelopen week eerst nog op heel wat anders concentreren, want de dieren werden zelf gekortwiekt. Een echte schapenscheerder kwam langs om de zes grasmaaiers van een nieuwe coupe te voorzien. “Ze staan er weer zomers kort bij”, aldus Visser.


Het initiatief van greenkeeper Marcel en enkele leden van de club om de schapen in te zetten voor het maaien van het gras langs de fairway, werd in eerste instantie met enig gemor ontvangen. “Door het zien van de resultaten is het getij volledig gekeerd”, vertelt Visser enthousiast. “Grote machines voor het grove maaiwerk kunnen nu achterwegen blijven en tevens geeft het een enorme besparing in brandstofkosten. Dit proces past bovendien uitstekend in het Committed to Green programma van de Nederlandse Golf Federatie. Ook uit deze hoek is al belangstelling getoond en gevraagd naar de praktijkervaring op onze baan.”

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.