Uitslag CL test

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Afgelopen vrijdag ontving ik de uitslag van de CL test. Die was uitstekend. Alle dieren zijn CL vrij. Hoewel ik er al wel vanuit ging (CL is nooit een probleem geweest bij ons) ben ik uiteraard toch opgelucht. De hele discussie en onrust die de afgelopen maanden is ontstaan over het ‘cl probleem’ liet ook mij niet onberoerd. Ik had sterk het gevoel meegezogen te worden in een probleem dat mijn probleem niet is. Nu kunnen we ons weer gewoon richten op de fokkerij.

Overigens is hiermee ook wel gelogenstraft de nogal ongenuanceerde suggesties van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) in het blad “Het Schaap” dat de ‘suffolkfokkerij’ een Cl probleem heeft en dat het vooral veroorzaakt is door fokkers die willen en wetens dieren importeren uit Engeland. Ik heb dieren van 5 Engelse fokkers die mij al veel eerder hebben gegarandeerd dat ze geen CL hebben. Dat blijkt dus inderdaad zo te zijn. Het ziet er naar uit dat het echt een incidentele Engelse fokker is geweest die besmette dieren naar Nederland heeft verkocht.

Er valt nog veel te zeggen over dit onderwerp maar dat laat ik hier verder maar achterwege. Voor een dure en belastende certificering zie ik voor mij in ieder geval geen enkele meerwaarde. Ik zal zelf eens in de zoveel tijd mijn dieren laten testen en – op verzoek – voor iedere klant de door mij geleverde dieren op CL laten testen.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

One Comment to Uitslag CL test

  1. Silvia schreef:

    Heel goed, Patrick. GD heeft nogal de neiging om probleempjes op te blazen om er zelf beter van te worden. Het is dat we ze bij export nodig hebben, anders gingen al mijn “abonnementen” per direct de deur uit.

    Groet
    Je buurvrouw Silvia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.