Vitale lammeren; Get up and go!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

De lammertijd zit er bijna op op ’t Specop. Nog vier ooien staan op springen maar de overige 22 hebben gelammerd. Bijna 40 lammeren springen door de stal en het is over het algemeen goed gegaan. De meeste lammeren werden zelfstandig geboren en presenteerden zich goed. Uiteraad ben ik er wel bij als ik het tijdig zie aankomen en dan help ik ook een handje als ik pootjes zie, maar ze hadden het ook wel alleen gekund. Nu de kerstvakantie er op zit en ik het werk weer heb hervat moetenz e het ook wel alleen doen en dat gaat goed! De lammeren waren allemaal weer vitaal met wederom als meest opvallende conclusie dat de nakomelingen van Bentley Foreign Affair (net als vorig jaar) super vitaal zijn. Meest lammeren kruipen er uit, slaan een keer met de kop en gaan binnen 5 minuten op zoek naar melk! Dat is wel wat anders dan de eerste jaren dat ze als dweilen op de grond lagen uit te puffen, moeders  soms naulwelijks melk hadden en je eindeloos in de weer was met flesjes en spuiten.

De op de veiling aangekochte ooien vanVan Eck zijn wel een behoorlijke teleurstelling. Van beide bleek het uier kapot en de lammeren waren sloom en  wilden niet opstarten. Ik zal hier maar verder niet uitweiden over dit punt.

Nu de laatste loodjes nog en dan zijn de gebroken nachten weer voorbij. Het is toch een zware maar ook zo spannend leuke tijd!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

One Comment to Vitale lammeren; Get up and go!

  1. Harry de Vliegher schreef:

    Dag Patrick,

    Je schrijft over de ooien die je aangekocht hebt bij van Eck, waarom denk je dat ik mijn handen in mijn zak gehouden heb die bewuste zaterdag.
    Ooien kopen bij zo een stel amateurs, dat is om problemen vragen.

    Gegroet Harry de Vliegher

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.