Voorbereiding gestart voor het nieuwe dekseizoen

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

SG100783De dekrammen zijn in aantocht, de maand juli staat voor de deur, hoogste tijd dus om ook de nodige voorbereidingen te treffen voor het nieuwe dekseizoen. Vandaag heb ik de ooien allemaal bekapt. Dat was na de winterscheer nog niet gebeurd. meteen ook alle ooien nagekeken op de bek (aantal tanden), uier en op ‘ bulten’. Alles zag er tip top uit, afgezien van 1 uiertje waar een helft toch ‘een steen’ in zat. Anders gezegd bij het spenen toch een infectie opgelopen en lichte uierontsteking gehad. Voor de rest geen problemen. Ooien zien er weer strak uit.

Sinds 2 jaar heb ik nu een kantelaar en die maakt het werk een stuk eenvoudiger. Het scheelt enorm als de ooien eenvoudig op hun rug komen te liggen en geen kant op kunnen. De eerste paar keer is het wat geklungel geweest maar dit jaar ging het echt gladjes.

P1020498Verder heb ik alle ooien ontwormt en een injectie met 10 ml vitamine E en selenium gegeven. Dat heb ik vorig jaar voor het eerst gedaan en beviel me erg goed. Bevordert vruchtbaarheid en opname van de vruchtjes na het dekken. Vorig jaar was alles in 1 keer drachtig.

Nu kwestie van ze in conditie houden en dan eind juli de rammen erbij. Ik kan al weer eindeloos dromen over wat komen zal.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.